luni, 30 mai 2011

Un nou premiu pentru Gimnast

Am obţinut Premiul I la secţiunea poezie, Festivalul Naţional „Serile de poezie de la Negrileşti”, 28-29 mai 2011, premiul acordat pentru volumul de debut „Gimnastul fără plămâni”. Presedintele juriului a fost scriitorul Ioan Culiţă Uşurelu. Evenimentul a fost organizat de catre Liga Scriitorilor din Vrancea, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor, Direcţia pentru Cultură şi Primăria Negrileşti.


Premiul pentru poezie a plecat la Galati, iar Teodora Fîntînaru a primit un premiu din partea Asociatiei “Simion Mehedinti”

Festivalul National de Poezie de la Negrilesti a tras cortina si a desemnat cîstigatorii primei editii: Premiul I pentru proza - "Intoarcerea ultimului erou", de Gheorghe Chirtoc, din Focsani; premiul I pentru poezie - “Gimnastul fara plamîni” de Andrei Velea din Galati; premiul I pentru eseu - “Mitropolitul Vaarlam”, de Petre Abeaboeru. Un premiu II pentru proza a primit Ioana Andrei, membra a Ligii Scriitorilor din Vrancea, iar pentru poezie un tînar poet din Craiova. Premiul oferit de Asociatia Culturala "Simion Mehedinti" a rasplatit o carte de exceptie, "Vitralii patinate", semnata de Teodora Fintinaru. Desfasurat în perioada 28-29 mai, în inimia Vrancei arhaice, cu un periplu odobestean unde profesorul Culita Usurelu a lansat lucrarea “Convorbiri esentiale” (Ed. Terra, Focsani, 2010), Festivalul National de Poezie de la Negrilesti a avut invitati de seama din judetele vecine, dintre care-i amintim pe Calistrat Costin, Florentin Popescu, Ionel Necula si Viorel Dinescu.

“Premiile s-au dat pe merit, nu pe cumetrii”

Despre cele doua zile petrecute in inima Vrancei Arhaice oaspetii au avut numai cuvinte de lauda. “Mi-a placut foarte mult aici. Am fost fericit. Sper sa revin, daca ma invitati", ne-a spus Florentin Popescu, din Bucuresti. “A fost foarte bine, am asistat la colocvii deosebit de interesante, cît despre frumusetea acestor locuri, ce pot sa spun? Am ramas fara replica", ne-a precizat Ionel Necula. "Nu mi-am inchipuit ca ma voi simti atît de bine. Juriul a ales corect, sper ca totul sa ramîna si la editiile viitoare. Premiile s-au dat pe merit, nu pe cumetrii, cum se întimpla la multe alte concursuri din tara. Felicitari! As vrea sa vad si la Galati asa ceva", ne-a spus Viorel Dinescu, din Galati. "Am avut emotii, ne lipsea o anume experienta, dar bunele noastre intentii, colaborarea excelenta cu partenerii ne-au ajutat sa ajungem aici, adica la un final reusit”, ne-a spus sufletul manifestarii, scriitoarea Janine Vadislav, membru in comitetul de conducere al Ligii Scriitorilor din Vrancea, institutia care a transformat ideea poetului Virgil Panait în primul Festival National de Poezie din Vrancea Arhaica. (Iulia CRETU)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu